Eerst SEO daarna SEA

SEO staat voor Search Engine Optimizing. Zo bestaat er ook SEA, wat staat voor Search Engine Advertizing. Dit zijn twee verschillende dingen, die wel degelijk met elkaar te maken hebben. Wat veel mensen vergeten is dat SEO eerder komt dan SEA, zonder SEO aandacht te geven functioneert SEA niet optimaal. En dat we continu naar beiden moeten blijven kijken.

Lees meer: Eerst SEO daarna SEA

Wat moet u begrijpen:

Een zoekmachine werkt op basis van relevantie. Zodra we dit begrijpen wordt SEO al een stuk makkelijker. Een zoekmachine is in feite een grote machine die alle websites van het internet indexeert, dus letterlijk een enorm register aanmaakt voor het internet. We kunnen het ook zien als een enorme inhoudsopgave van het internet.

Lees meer: Wat moet u begrijpen:

Waar moet u rekening mee houden?

Bij het bouwen van een website kunt u het beste meteen met SEO beginnen. SEO is een manier van het optimaal schrijven en plaatsen van de inhoud van uw website, het zoekmachine vriendelijk maken van uw website inhoud. Dit geld voor alle inhoud van uw website en begint dus bij de domeinnaam en eindigt in de bestandsnaam van een afbeelding geplaatst op uw website. Alle inhoud is van invloed op de relevantie van uw website, begin dus meteen bij het bouwen. Achteraf SEO toepassen is mogelijk, maar gaat vaak gepaard met het herschrijven van grote delen van uw website.

Wat gebruikt een zoekmachine?

Een website met veel bezoekers zal interessant (kunnen) zijn. Zeker als de bezoekers per zoekopdracht te categoriseren zijn. Een zoekmachine weet de bezoekersaantallen via website statistieken programma's zoals bijvoorbeeld Google Analytics. U weet uw website statistieken van uw website, maar een zoekmachine weet dit ook. Daar is overigens niets mis mee. Website statistieken wordt aan de lopende band verzameld en verhandeld tussen zoekmachines, marketing instanties, onderzoek bureaus, etc.

Lees meer: Wat gebruikt een zoekmachine?

Domeinnaam

SEO begint bij dus het vastleggen van de juiste domeinnaam, een domeinnaam telt namelijk behoorlijk mee in de relevantie-beoordeling van een zoekmachine. Bijna alle bedrijven leggen hun bedrijfsnaam vast als domeinnaam, dat zullen wij ook altijd adviseren. Echter adviseren wij ook om daarnaast na te denken over een extra domeinnaam.

Lees meer: Domeinnaam