Webmaster Tools

De Webmaster Tools van Google zijn interessant omdat u via deze Tools erachter komt wat Google allemaal weet van uw website. Welke websites naar uw website verwijzen, maar ook het zoekverkeer (basics). Daarnaast is deze Tool interessant omdat we hiermee aan kunnen geven waar de sitemap van uw website staat. Die zal Google dan voortaan gebruiken om uw website te indexeren. Zo hoeft u niet te wachten totdat Google uw (nieuwe) website heeft gevonden, maar u vertelt Google dat deze bestaat (en uit welke pagina's).

Om de Webmaster Tools werkend te krijgen gaat u naar deze webpagina: https://accounts.google.com/ en logt u in met uw Google account. Heeft u deze nog niet dan kunt u er eenvoudig een aanmaken.

Vervolgens kunt u het adres (URL) aangeven van uw website(s). Google zal niet onmiddellijk geloven dat dit uw website is, daarom moet u deze met een bepaalde code verifiëren. Dit kunt u op verschillende manieren doen, wij doen dit altijd door een HTML bestand te downloaden en vervolgens via FTP op onze website te uploaden. Google zal vervolgens zien dat wij deze hebben geüpload en klaar, de website is geverifieerd.

Hierna krijgt u toegang tot de gegevens van uw website. Verifieer dus uw website, geef dan uw sitemap door en u heeft heel eenvoudig uw website goed doorgegeven aan de Google zoekmachine voor indexatie.